35 стотни лишиха талантливата ни атлетка Лиляна Георгиева от участие на полуфиналите на 800 метра на световното първенство за юноши и девойки старша възраст, което стартира днес в Бидгошч (Полша). Детето-чудо завърши на пето място в своята серия с 2:09,28 мин. Така Лили, която утре навършва 16 години, остана на едно място след четирите, които се класират по време за полуфиналите.

Последната от този квартет Сайа Сеппа (Фин) е с време 2:08,94 мин. Финландската атлетка обаче е с 2 години по-голяма от Георгиева.

Любопитното е, че в класирането по време възпитаничката на Радмила Станкович заема 20-ата позиция, но не влиза на полуфиналите. Това е така, защото в петата серия резултатите бяха доста слаби и дори първата там Бети Чепкемой Сигей (Кения) е с време 2:10.96 мин. По регламент обаче първите 4 от това бягане продължават напред.

По-късно днес в Бидгошч в квалификациите ще се състезава още една българка - плевенчанката Полина Макаева, която ще гони място на финала в мятането на диск.

Другите български представители на Световното са Иво Балабанов (3000 метра стипълчейз), Диляна Минкина (1500 и 3000 метра). В първенството взимат участие 1500 млади атлети от 150 страни.