Юсейн Болт се класира за полуфиналите на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Москва (Русия) със седмо време. Светкавицата спечели последната седма серия с 10,07 сек. За по-добро бягане му попречи и фалстартът на Кемар Хайман (Кайманите).

"Днес бягах толкова леко, че близко до финала спрях да се занимавам с това. За мен още в началото на втората половина на дистанцията бе очевидно, че побеждавам, бяха първите думи на ямаеца. - Аз съм доволен от своето бягане. Чувствах се свободно. Това бе само първият рунд от състезанията. За мен бе важно да стартирам правилно."

По-бързи от Болт в сериите бяха американците. С най-добър резултат за полуфиналите се класира Майк Роджърс ( 9,98 сек). Именно Роджърс замени в тима на САЩ уличения за допинг Тайсън Гей. С втори резултат в първите бягания се класира Джъстин Гатлин - 9,99 сек.

Французинът Джими Вико спечели серията си с 10,06 сек. Общо четирима ямайски спринтьори продължават напред - най-бърз от тях беше Кемал Бейли-Коул с 10,02 сек, Болт бяга 10,07 сек, Неста Картър 10,11 сек, а Никел Ашмийд 10,12 сек. Полуфиналите и финалът на 100 м са утре вечер.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg