Един от най-успешните ни атлети и рекордьор в бяганията на ултрадълги разстояния - Андрей Гридин, съобщи, че отлага опита за рекорд. Националът по ски-бягане беше планирал на 20 ноември да се изправи срещу хронометъра в НСА в опит да постави най-доброто време на България за 100 километра, пробягани на 400-метрова писта.

Събитието "100 под 8" се организира от Маратон Пловдив, а целта е 250-те обиколки да бъдат пробягани от Андрей за по-малко от 8 часа.

В неделя Гридин се включи в състезание в Борисовата градина, където стана ясно, че не е в оптимална форма. Той сподели пред репортер на БЛИЦ СПОРТ, че е измъчван от контузия, получена на тежката ултра в Турция - "Кападокия", където завърши на престижното трето място.

Логично Гридин и екипът му взеха правилното решение да отложат опита за рекорда на "100 под 8" за 2017 година, което получи потвърждение чрез съобщението на бегача на официалната му страница във "Фейсбук":

"Приятели, след тежкия и за радост успешен сезон, имам нужда от допълнително време, за да се възстановя и отново да бягам на максимума на силите си. Затова се налага да отложим планираното събитие „100 под 8“ за по-подходящо време. Благодаря на всички, които пожелаха да се включат като пейсъри или с друг вид подкрепа. Сигурен съм, че в бъдеще заедно ще дадем най-бързото време на България за 100 км на лекоатлетическа писта", написа Гридин.