Най-добрият ни планински бегач Кирил Николов завърши четвърти в изкачването на Айфеловата кула в Париж. Дизела преодоля 1665 стъпала (279 метра денивелация) за 8 минути и 20 секунди. По-малко от 10 секунди го разделиха от място в тройката.

Николов се включи в надпреварата за втори път, след като миналата година дебютира, стигайки до сребърния медал с време 8 минути и 12 секунди. И този път победител стана най-добрият състезател в скоростното изкачване на сгради Пьотр Лободжинзки. Полякът единствен слезе под 7:50 минути и стигна финала за 7:48,77 мин.

В тройката влязоха още германецът Кристиан Ридл (7:54,41 мин.) и австралиецът Марк Бърн (8:11,11 мин.).

Съотборникът на Кирил Николов в "Браун тим" (Велико Търново) - Иван Сираков, завърши на 22-ро място.

"Доказах, че съм истински българин - класирах се на 4-то място. Благодаря на всички за подкрепата и на тези, които продължават да вярват в мен. Сезонът тепърва започва", написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" след състезанието Дизела.

Кадри от La Verticale de la Tour Eiffel - Ecotrail de Paris IDF от снощи. Kiril Nikolov - Disl e на престижното 4-то място, а Ivan Sirakov - 22-ри! Кирил направи и дебют на новите маратонки Scarpa Spa Atom в състезание от такъв тип. Надяваме се и на по-добри класирания в бъдеще ;)

Публикувахте от XCoSports Bulgaria в 18 март 2016 г.