Кирил Николов - Дизела започва в ранни зори утре атаката на рекорда за най-бързо изминаване на разстоянието между връх Ком и нос Емине (oколо 600 километра). Екстремният бегач съобщи, че ще стартира в 4 часа.

Броени дни след участието си на Световното първенство по ориентиране и около година след първия си опит за рекорд на Ком - Емине, Кирил Николов се завръща с амбиции за ново постижение. Дизела вече обяви пред БЛИЦ, че се стреми да премине по най-дългия туристически маршрут в България и да достигне до нос Емине за по-малко от 5 дни.

Тази година предизвикателството е двойно, защото наскоро Божидар Антонов измина разстоянието за 5 дни, 10 часа и 10 минути, което е с 3:50 часа по-добро време от историческото постижение на Любомир Палакарчев отпреди близо 30 години.

Както е известно, миналата година Кирил Николов прекрати бягането си само 11 километра преди финала, като беше спрян от тежките метеорологични условия и множество контузии.

"Спомням си много добре мислите, които се блъскаха из главата ми на 11 км от Емине и може би най-повтарящата се от тях беше "Никога повече". Не знам как неусетно мина една година, но сякаш беше вчера... Нека "никога повече" започва", написа в социалните мрежи Дизела.

Феновете ще могат да следят движението на Кирил Николов на интернет страницата му в реално време.