Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Спринтьорката ни Инна Ефтимова ще се съветва какви да са последващите й действия, след като стана ясно, че е дала положителна допинг проба за хормон на разтежа. Родената в Костинброд лекоатлетка съобщи, че е шокирана от новината, която идва чак сега, при положение, че е била проверена на Световното в Даегу, което се проведе през август миналата година.

Ефтимова заяви, че от кореспонденцията й със Световната антидопингова агенция и ИААФ става ясно, че не може да се защити.

"Това е шок за мен. Аз знам, че не съм взимала нищо забранено. Не знам какво се е случило. Става въпрос за кръвната проба от Даегу, която задължително дадоха всички атлети при пристигането си там", каза Ефтимова.

"Нямам обяснение защо след толкова време излиза този резултат. Знам за пробата от една седмица, а в имейла, който получих пише, че ако обжалвам ще приемат, че манипулирам ситуацията и резултатът ще бъде по-лош за мен. Не ми дават да се защитя", обясни още разочарованата спринтьорка.

"Аз знам, че не съм правила нищо нередно. Имам чувството, че са видели срещу името ми България и са ми сложили кръста. Подготвях се за Олимпиада, щафета... Наказанието още не е ясно и какво ще правя от сега нататък не знам. Първо ще се посъветвам с адвоката си. Но от кореспонденцията с УАДА и ИААФ става ясно, че не мога да се защитя. Това, което се случва е истински шок за мен, за екипа ми и за всичките ми близки. Тази седмица продължих да тренирам. Ще бъда по-силна отвсякога. Няма да се отказвам и ще се върна по-силна", добави Инна Ефтимова.