Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Поредният български спортист "изгоря" заради употреба на допинг! Спринтьорката Инна Ефтимова е дала положителна проба за веществото соматотропин, познато като хормон на растежа.

Родената в Костинброд лекоатлетка е била проверена на Световното в Даегу, което се проведе през август миналата година. Пробата се оказала положителна и така Ефтимова ще се прости с Олимпиадата, тъй като ще бъде наказана. Спринтьорката имаше квоти за Игрите в Лондон - за дисциплините на 100 и 200 метра, и беше една от най-големите надежди на България за силно представяне на женската ни щафета на 4 по 100 метра. Сега обаче резултатите на възпитаничката на Валя Демирева след Световното ще бъдат отменени и тя ще се прости с участието си на Олимпиадата.

Все още не е ясно дали лекоатлетката ще оспорва и ще поиска отваряне на втората проба. Най-вероятно тя ще бъде наказана със спиране на състезателните права за 2 години от WADA.

БЛИЦ припомня, че само преди дни наш тенисист "изгоря" жестоко заради употреба на допинг. Правата на Димитър Кутровски бяха спрени за 2 години, след като той даде положителна проба за забранен стимулант. Втората ракета на България беше спипан с метилхексанамин през февруари на турнира в Сан Хосе. Заради същото непозволено вещество преди месеци загазиха и тримата футболисти на ЦСКА Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов. Те обаче бяха наказани от Дисциплинарната комисия към БОК само за три месеца.

През 2005 година пък Сесил Каратанчева също "изгоря" заради употреба на допинг.