След като две поредни години Кирил Николов - Дизела се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине, като втория път през 2015-а завършва с рекордните 4 дни, 13 часа и 5 минути, тази година той отново се впуска в надпревара с времето. Този път целта е да избяга "Обиколката на Витоша" за рекордно време под 8 часа.

"Обиколката на Витоша" е един от най-популярните маршрути в България, който обикаля подножието на Витоша. Дължината му е 91 км, с 2630 метра денивелация. Стартът и финалът се намират в квартал Бояна. Досегашни рекордьори по маршрута са Андрей Гридин с време 8:06:28 ч. и Моника Филипова с 9:09:51 ч.

„Заради състезания или лагери, досега никога не съм имал възможност да участвам на “Витоша 100”. Но винаги съм вярвал, че човек не трябва да чака възможностите, а да си ги създава сам. Затова тази година, ще мина същото трасе, със същите подкрепителни пунктове и ще се опитам да го направя с рекордно време“, обяви Дизела за новия проект.

И в това начинание, феновете на Кирил Николов и любители на бягането, ще могат да споделят преживяването с атлета. Този път обаче историята ще бъде разказана по друг начин. В продължение на 72 дни преди бягането, онлайн платформа ще дава пълен, безплатен достъп до подготовката на Кирил – програма, тренировки, хранителен режим, избор на екипировка – всичко това ще може да се следи ежедневно тук: http://vitosha72.com/.
Всеки ще може да стане част от историята и да изживее емоциите и усилията, през които ще премине Николов.
 
Събитието ще се проведе на 28.10.2016 г., като стартът ще бъде даден в 12:00 ч. По план, след 19:30 ч. Дизела трябва да финишира. Самият той споделя: „"Витоша72“ е сравнително по-лесен проект от „Ком-Емине“, но със сигурност изисква сериозна подготовка и отдаване. Отново ще се боря за бързина, но този път концентрирана в по-къс период от време. Надявам се онлайн платформата, която ще дава достъп до подготовката ми, да е интересна и полезна за всички, които са запалени по планинското бягане.“