Александра Начева записа ново силно участие на голямо първенство. 15-годишната пловдивчанка завърши четвърта в тройния скок при девойките под 20 години на шампионата на Европа, провеждащ се в Гросето. След като преди седмица Начева стана втора в света за по-малката възрастова група на шампионата в Найроби (Кения), сега възпиничката на треньора Стойко Цонов прави фурор и в Италия.
 
Във финала на тройния скок днес Александра се приземи на 13.64 метра и за трети път подобри националния рекорд в дисциплината за девойки под 18 г. В рамките на десет дни тя направи рекорд първо с 13.45 м и 13.54 метра, за да се стигне до днешния й успех в Италия.  

Пловдивчанката записа най-доброто си постижение в състезанието в петия си опит и се изкачи на трета позиция, оставяйки след себе си по-голямата част от по-големите от нея с по 3-4 години участнички. Но в последното си излизане в сектора Наоми Гибелта (Великобритания) се върна на позицията за медал с 13.68 м. Така Начева остана на 4 сантиметра от бронза. 

На Европейското в Гросето родният талант ще участва и в скока на дължина. Начева излиза утре в квалификацията.