Габриела Петрова коментира темата с мелдония в телевизионно интервю. Българската настояща звезда в леката атлетика попадна сред над сто състезатели с положителни проби за наличие на мелдоний. Правата й не са спрени, тъй като ситуацията с въпросното вещество все още се изяснява. То беше вкарано в забранителния списък от 1 януари насам. Спортистите, които са го приемали до края на миналата година, когато той е бил позволен, обаче няма как да изчистят организмите си и след 1 януари са дали положителни проби.

"Може би съм закъсняла с мелдония, тъй като научих за него през 2015 година. Той не е допинг, не е стимулант, а го взимах за възстановяване", коментира Габриела Петрова на въпрос откога взима препарата.

"Исках за себе си да изляза и да кажа истината. Дали хората ще ми повярват, всеки сам преценява. Аз обаче съм чиста пред себе си. Ако това е някаква политическа игра, ние сме безсилни. Ние сме просто пионки в техните ръце и ще ни наредят, както те решат. Не искам да мисля такива неща, вярвам в чистотата на спорта и това е нещо, което ме кара да не се предавам", допълни атлетката./БЛИЦ СПОРТ