На път е да се разрази световен хаос с използването на мелдоний след случаите на Мария Шарапова и Габриела Петрова. Всъщност, уличените в употреба на мелдоний са над 150, каза българската атлетка по време на днешната си пресконференция.

Според Габриела Петрова, треньора й Атанас Атанасов и мениджърката й Веница Атанасова истината е следната - тя е използвала препарата през 2015 година и го е спряла още през септември, но тогава той все още е бил ПОЗВОЛЕН. Мелдоният влиза в забранителния списък от 1 януари. Любопитното е, че Шарапова, Габриела Петрова и всички уличени с това вещество все още не са наказани, включително и руската звезда. Причината е, че се оказва, че мелдоният остава прекалено дълго в организма и дори и да е спрян през септември, както е направила Габриела Петрова, той е останал в организма, което се отразява и на дадените проби от началото на годината. Различното при Шарапова е, че тя излезе и си призна, че въпреки влизането му в забранителния списък, тя е проявила небрежност и е продължила да го взима.

"Очевидно нещата не са толкова прозрачни. Ако всичко е както беше до момента с положителна проба, веднага трябваше да й бъдат спрени правата. Ние в момента сме в процес на доказване, че сме използвали препарата през 2015 година и още тогава сме го спрели. ИААФ е органът, който трябва да реагира и ако счита, че нашите обяснения не са редовни или не са логични и нямат основание, нейните права отдавна щяха да бъдат спрени", коментира мениджърката на Габриела Петрова - Веница Атанасова.

На въпрос, има ли атака от друга страна към Габриела Петрова, мениджърката й коментира: "В момент, в който се обяви за положителна проба, всякакви теории ти минават през главата. Най-вероятното обяснение си остава това, че препаратът остава дълго време в организма. Има предположения, че евентуално вешеството може да се свързва с други вещества в организма и затова да се задържа по-дълго време."

"Силно се надавям нещата да се разрешат преди началото на летния сезон. Не знам дали ще стане, тъй като тези казуси отнемат повече време. Категорично ще се борим до край за нейното пълно оневиняване. Очаквам да не бъде наказана изобщо и мисля, че имаме основание да поискаме това нещо. Стоим си твърдо зад истината - препаратът е приеман за последно през 2015 година."

 ОЩЕ ЗА ДОПИНГ СКАНДАЛА С ГАБРИЕЛА ПЕТРОВА - ТУК !!!