Любимката на Русия Елена Исинбаева няма да прекратява спортната си кариера. Чаровната атлетка, родена на 3 юни 1982 година, вчера стана световна шампионка в овчарския скок на домашна сцена. Първоначално Исинбаева бе заявила, че това е последното й състезание, но днес обяви друго.

"В моите мисли някак минава мисълта, че това може и да е последното ми състезание и исках да напусна по най-добрия начин. Не съм казвала, че ще се откажа. Ще почина, ще родя и след това ще опитам да се върна, каза Исинбаева по време на срещата си с медиите след състезанието на стадион "Лужники". - Първо ще се опитам да се завърна на световния шампионат през 2015 година в Пекин. Ако не се получи, ще направя втори опит - на следващата година в Рио на Олимпийските игри. Ако и това не стане, тогава официално ще обява края на кариерата си. Но дори да не мога да се завърна, ще бъда спокойна, че съм направила всичко, което мога.”

Така тя ще пропусне световното първенство в зала в Полша през март и европейския шампионат на открито в Швейцария.

„Спечелих, защото бях у дома. Ако Олимпийските игри миналата година бяха тук, щях да съм олимпийска шампионка. Това беше най-страхотната подкрепа, която някога съм срещала, защото съм у дома си, това е моят стадион, това е моята публика”, заяви Лена./БЛИЦ

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg