Ивет Лалова изрази огромното си разочарование, че остана с девето време след полуфиналните серии и не успя да се класира за финала на 200 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон.

„Ако ми бяха казали, че с 22.85 секунди ще се затвори финала, щях да се изсмея. Трудно се бягат 200 метра тук. В сравнение с Пекин и Рио, тук имах друго усещане по самия вираж. Тази година имах някои грешки през сезона, които тук ги усещах повече”, сподели след полуфиналните серии Ивет Лалова.

„С Дафне след края на бягането обсъждахме, че са й размазвали всички линии. Не знам дали този вираж просто е от предишни години, тъй като стадионът е построен още от 2011 година и така е останал, а сега вече ги модернизират, или просто моят ден е бил такъв. Не ми бяха лесни тези 200 метра, очаквах да бягам 22.50 секунди. Няма как, надявах се, до третия полуфинал бях вътре, но това е... малшанс”, допълни 33-годишната спринтьорка.

„Малшанс, девето място, най-мъчното и най-тежкото място, повярвайте ми. Това може само да ме мотивира, благодаря на всички за подкрепата. Само единствено мога да кажа, че това не е последното ми състезание", завърши Ивет Лалова.