Неприятности от организационен план тормозят Ивет Лалова и останалите българи на световното първенство по лека атлетика в Москва. В случая обаче спринтьорката е най-потърпевша. Става въпрос за прекалено разстояние, което Ивет е принудена да пропътува между комплекс „Лужники“ и хотела, в който е настанена българската делегация. Оказва се, че нашите са пратени във възможно най-отдалечения хотел от спортния комплекс.

Днес е изключително важен за Ивет Лалова, която сутринта премина сериите на 200 метра и се класира за полуфиналите. Между двата старта обаче има пауза 4 часа, но 2 от тях българката ще пътува на отиване и връщане към хотела и стадиона. Имало е вариант спринтьорката да търси подслон в съседни на комплекса хотели, за да се възстановява, но в крайна сметка ще се прибере в „българския“ хотел.

„Сега отивам да почивам в хотела. От четири часа между бяганията, два ще пътувам. Днес е голямо задръстване. Ужасно е с този хотел. Няма дори интернет, само трафик”, оплака се Ивет Лалова.

ivet_lalova1.jpg

Полуфиналът на Ивет Лалова на 200 метра е днес от 18:45 часа българско време. Българката отново ще се изправи срещу сребърната медалистка на 100 м Мюриел Ахуре (Кот д’Ивоар), която ще бяга в четвърти коридор. Сутринта Ауре спечели серията, в която участва и Лалова, с 22,66 сек. Останалите съпернички на Ивет в битката за място на финала са Мария Белимарски (Гърция), Анейша Маклафлин (Ямайка), Елисавета Бризгина (Украйна), Шоун Милър (Бахами), Йоана Данойс (Франция) и Дженеба Тармо (САЩ). За финала се класират първите две от всяка от трите полуфинални серии плюс двете най-добри “губещи” времена.

„Знаех, че се влиза и с четвърто място. Контролирах бягането си. Това беше бягане за събуждане. Днес има два старта, не мога да си позволя да бягам максимално, трябва да оставя сили и за довечера, когато ще бъде по-тежко. Тази година има повече атлетки, които са се съсредоточили към 200 м - дисциплина, която беше ниша до преди 1-2 години. Надявам се да не завали“, коментира българката представянето си по-рано сутринта.

„Напълно се възстанових от бяганията на 100 м. И емоционално също. Разстроена бях след полуфинала на 100 м и нямаше как да бъде по друг начин. Деветото място е най-гадно, дори четвъртото не е толкова гадно. Чукаш на вратата на финала, но никой не ти отваря. Но няма как, точно 10 минути дадох емоциите да ме владеят. Вече съм голям човек”, заяви спринтьорката ни.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg