Президентът на Българската федерацията по лека атлетика Добри Карамаринов взе отношение по допинг скандала с Габриела Петрова. Състезателката ни на троен скок и Спортист номер 1 на България за 2015 година даде положителна допинг проба с наличие на мелдониум, който нашумя покрай допинг скандала с Мария Шарапова.

Карамаринов говори пред Нова телевизия и бе категоричен, че към момента няма български атлет със спрени състезателни права.

„Дори да има някакъв случай, той е под конфиденциалност и нямам право да коментирам. Това са правила, които важат за всички. Няма посочен изричен срок, в който да е упоменато време от отварянето на първата проба до втората, ако изобщо се иска такава.

Ако ние бъдем уведомени, че има такъв състезател, то той трябва да изпрати своите обяснения до комисията на международната федерация и след като тя прецени дали те са адекватни или не, тя изпраща до нас във федерацията предложение за спиране на състезателните права или съответно, че случаят е приключен. Към момента нямаме искане за спиране на състезателни права на български атлет“, коментира още Добромир Карамаринов.