Асоциацията балканските атлетически федерации (АБАФ) ще има нови две членки, разкри президентът на организацията Добромир Карамаринов. Това ще бъдат Кипър и Словения.

"АБАФ прави много добро впечатление в цял свят с богатия си годишен календар и различните обучителни семинари. Неслучайно още 2 държави искат да се присъединят към АБАФ. Вече имаме писмена заявка от Кипър, които през 60-те години са участвали в Балканиадите. Устно желание имаме и от Словения. Това е една от първите страни, които поканихме като домакин на много балканиади преди години. Словенската федерация има заседание на борда си тази седмица и след това ще изпратят техния отговор. Ако е положителен, тяхното приемане ще стане много лесно и бързо. Така на конгреса на АБАФ в Талин страните участнички в балканската асоциация може да станат 14, което вече е много сериозна бройка и ще задминем Южна Америка, където асоциацията им има 13 страни членки”, сподели Карамаринов.

„АБАФ става много сериозна сила, не само с броя на страните които членуват, а и с това което прави. Това са 9 състезания през годината, Атлетическа гала, на която награждаваме най-добрите атлети на Балканите, образователна програма и обучителни семинари (до края на 2014-а имаме още 2 - за измервачи на шосейни пробези и допинг семинар) и участие в Мача на гигантите с единен отбор”, допълни президентът на АБАФ.