"На полуфинал напрежението се реже с нож", коментира Ивет Лалова след втората си поява на стадион „Птичето гнездо” в рамките на два дни. Спринтьорката ни е 14-а в света на 100 метра, след като финишира за 11.13 секунди в полуфинала на дисциплината на Световното в Пекин.

„Доволна съм, близо до личния си рекорд за сезона съм. Въпреки че можеше още малко по-добре да бягам", коментира Лалова пред пратеника на bgathletic.

"Сравнено с вчера се справих със стартовото ускорение по-добре, но пък не можах да удържа накрая. Въпреки че конкуренцията е убийствена, а и на полуфинал напрежението е огромно, реже се с нож. Бягах в най-силния полуфинал. Ако бях във втория, може би можеше да съществува реалност за по-предно класиране. Коридорът ми пък в този беше идеален, бях сред лидерките и трябваше да се възползвам. Но 14-а съм в света, това не е зле. Изобщо. Спринтът при жените се развива изключително бързо и сега не се влиза с 10.98 сек на финал. Дафне Схипърс вече не ме учудва с нищо. Предстои ми бягането на 200 м. Оптимист съм. Условията са прекрасни и съм готова за постижения и на 200 м”, коментира Лалова.

Ивет сподели, че в тима ни има отборен дух. „Загрявах с Габи на стадиона. Хубавото е, че не се възприемаме като звезди, а като част от отбора. Това е страхотно. Дълго време чаках да се получи тази обстановка. До съвсем скоро непрекъснато се деляхме, не бяхме отбор. Сега е различно. С Габи се поздравихме и си пожелахме успех. Сега й стискам палци. Сигурна съм, че ще успее. Тя е голям боец”, заяви още Ивет Лалова. 

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

10_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

6_1.jpg