Детето-чудо в българската лека атлетика Лиляна Георгиева заслужено беше избрана за най-добър млад спортист на месец май в анкетата сред читателите на Viasport.bg. 16-годишната възпитаничка на Радмила Станкович в клуб Тракия (Пловдив) получи летен комплект от българския производител на спортна екипировка „Тингeр“. Лили Георгиева взе наградата си директно от почетната стълбичка на Националния стадион „Васил Левски“, след като се окичи със златото и на 800 метра. Ден по-рано талантливата бегачка триумфира и на 400 метра на шампионата на България по лека атлетика до 20 години.

В последните два месеца Лили постигна нещо уникално, покривайки цели три норматива за Европейското първенство на 400 метра - 57.17 сек, на 800 м - 2.09.01 мин. и на 1500 метра - 4.36.0 мин. Освен това тя доби право да участва и на Световното първенство за старша възраст в Бидгошч.

До момента Лили Георгиева е авторка на пет национални рекорда, а през тази година стана седемкратна шампионка на България в своята и в по-горната възраст - старшата!

В допитването на Viasport.bg Детето-чудо остави зад себе си плувеца Антъни Иванов, а трети се нареди нейният съученик в пловдивското спортно училище – Радин Вълчев (бягане с препятствия).