Световният рекордьор и олимпийски шампион от Лондон 2012 на 110 метра с препятствия Ариес Мерит (САЩ) се класира на финала на Световното първенство по лека атлетика в Москва. Амерканецът финишира с най-слабото време от двете полуфинални серии на стадион „Лужники", но това му стигна за участие на последния старт. Той стартира изключително бавно (0.327 реакция на сигнала, седма по бързина) и това му коства спечелване на първото място.

Той все пак успя да се добере до третата позиция с резултат 13.44 секунди - само 0.02 по-бързо от представителя на Тринидад и Тобаго Майкъл Томас. Това бе от ключово значение, защото тази серия специално беше доста слаба и се очакваше да не излъчи „щастливо губещо" време.

Победител с резултат 13.34 стана Джейсън Ричардсън от САЩ, а французинът Томас Мартино-Лагард грабна второто място с 13.39 секунди.

Най-бърз беше руснакът Сергей Шубенков, който спечели втората серия с отличен резултат 13.17 секунди. Дейвид Оливър и Раян Уилсън от САЩ се наредиха втори и трети съответно с 13.18 и 13.20 секунди. В тази серия се класираха и двете щастливи губещи времена на ямаеца Андрю Райли (13.30) и Уилям Шарман от Великобритания с 13.34 секунди.

Фаворитът на домакините Константин Шабанов (Русия) изобщо не потегли и беше дисквалифициран, а представителят на Ямайка Хансъл Парчмънт се хвана за квадрицепса и прекрати участието си на средата на дистанцията.

Световен рекорд - Арийс Мерит (САЩ) - 12,80 сек., 2012 г.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg