Организаторите на Маратон Пловдив са подготвили много изненади - не само за участниците, които ще бъдат над 700, а и за зрителите, които ще се стекат на старта и по трасето из града под тепетата. Голямото събитие е в неделя. Началото на второто издание на маратона е 8:00 часа пред сградата на Пощата в центъра.

Една от изненадите, подготвени от организаторите от Сдружение "Маратон Пловдив", е политането на 250 балона с хелий. Те ще бъдат пуснати в небето непосредствено преди старта. Друга от изненадите е свързана с известния ни ултрамаратонец Андрей Гридин, който този път няма да бъде в ролята на бегач, но със сигурност отново ще привлича вниманието и най-важното - ще вдъхва кураж на участниците, надъхвайки ги.

Организаторите съобщиха още за БЛИЦ СПОРТ, че ще има конкурс за най-оригинално направен мотивиращ плакат. Победителят ще бъде зарадван с торта.

"Погрижили сме се всички да бъдат доволни и заредени с емоции. Финалистите пък ще завършват състезанието, преминавайки по червен килим. Полумаратонът (21 км) се очертава като много кърваво състезание, има много класни участници", съобщи Милена Ален от Сдружение "Маратон Пловдив".

Регистрираните участници и още за Маратон Пловдив - ТУК!