В навечерието на коледните празници един от най-големите спортисти на България Николай Антонов-Таланта направи своята изповед. Световният шампион в спринта на 200 метра в зала от Севиля`91 от години е развенчал ореола си на лекоатлетически идол. Таланта, който носеше прозвището "най-бързия бял мъж на планетата", в момента тъне в нищета в родния си Разград. Въпреки ниските доходи обаче, бившата спортна икона призна, че се справя с живота. През 2011-а Антонов е осъден за въоръжен грабеж на микробус с цигари. Прекарва няколко месеца в психиатрична клиника към затвора в Ловеч.

"Това е една от най-големите ми грешки, които направих. Имах един приятел, който реши, че ще направим бързо една работа. Не знам защо се съгласих. Всичко стана много бързо. Дойдоха с кола, взеха ме, отидохме на едно място. Там получихме информация, оръжие и така се случи. Отвлякохме един бус с цигари, голям екшън беше", разказа пред btv Антонов.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201106/20110628.eyhabloyju.jpg

В момента няма приятели от спорта. В Разград дружи с актьори. С тях споделя ежедневието си, най-често в кварталното заведение. Пропилял парите си, днес е на 46 години, но е живял като за три живота. След спортната кариера съдбата му е белязана от наркотици, побоища, опит за самоубийство, хазарт, грабежи и престой в затвора.

"Гледам да не притеснявам приятелите ми от миналото, а и те повечето са в София. Имат си нормални семейства, докато аз съм странен. Усетил съм, че хората ще помислят, че пак ще направя нещо и гледам да не ги безпокоя. В момента съм пенсионер по болест. Доходите ми са малки, но се справям", разказа още Таланта.