Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Най-голямата ни надежда за европейска титла Ивет Лалова стартира отлично на първенството в Хелзинки. Българката спечели по безапелационен начин серията си в спринта на 100 метра, финиширайки с време 11.06 секунди. Постижението е личен рекорд на Лалова за сезона. Тя оглави ранглистата на Стария континент на 100 метра, след като победи конкуренцията във втора предварителна серия на Олимпийския стадион в Хелзинки. Предишното най-добро време на спринтьорката ни през годината беше 11.27 сек.

Ивет нямаше проблеми за победата в пресявката, като направи много добър старт и пое лидерството в самото начало. Рускинята Олга Белкина завърши втора с 11.26 сек, а Ензине Окпараебо от Норвегия спечели третото място, даващо директно право за полуфинал, с време 11.27 сек.

Другата ни спринтьорка Габриела Лалева финишира шеста в третата серия. Тя спря хронометрите на 11.79 сек, което не я класира напред в дисциплината.

1/2-финалите на 100 метра са тази вечер в 20:05 часа и ще бъдат предавани директно по Евроспорт. След тях ще стане ясно дали Ивет Лалова ще се класира за големия финал, който е утре от 18:30 часа.