Шабан Мустафа и Маринела Нинева постигнаха победи във второто издание на състезанието по планинско бягане под връх Чумерна. Двамата пробягаха най-бързо 7-километровата дистанция между хижите "Буковец" и "Чумерна". Намиращият се в отлична форма Шабан Мустафа, който последните месеци жъне успехи предимно в Алпите, измина разстоянието за 28 минути, спечелвайки с близо 2 минути дуела с Йордан Петров от Добрич. 

Нинева с лекота отвя конкуренцията при жените и заслужено стана първа. Oрганизатори на надпреварата под връх Чумерна са многократната победителка и рекордьорка в маратони Румяна Пановска и мъжът й Владимир Пановски, също известен маратонец. Двамата оглавяват СК Атлетик 91 (Велико Търново). Намерението им е състезанието да се утвърди в календара на Българска федерация по лека атлетика и да стане още по-мащабно. Идеята на семейство Пановски е догодина дистанцията, която състезателите трябва да пробягат, да бъде по-дълга от 7 километра. 

Освен Шабан Мустафа, Йордан Петров и Маринела Нинева, в надпреварата участваха и други картотекирани състезатели. В старта за любителите се включиха бегачи от близките градове, включително трима маратонци от Твърдица. При тях победител стана Пейчо Касъров, следван от Мирослав Дяков. 

"Честитя победата на Шабан, който за пореден път демонстрира отличната си форма. Гоних го доколкото можах", коментира вторият при мъжете Данчо Петров, който бе възнаграден от организаторите с 80 лева. Победителите Шабан Мустафа и Маринела Нинева получиха по 100 лв.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ