Най-добрият български състезател в тройния скок в момента Момчил Караилиев стана четвъртият български атлет, който не успя да се класира за финала в дисциплината си в първия ден от световното първенство в зала в Доха. Караилиев постигна 16,43 метра в най-добрия си втори опит в квалификациите. Другите му опити бяха 16,35 и 16,39 м. С резултата си от квалификациите той зае 13-о място от 19 състезатели.

С най-добър резултат за финала се класира вторият в световната ранглиста за сезона Йоандри Бетанзос (Куба), който постигна 17,11 метра още в първия си опит.

С едно излизане в сектора място сред финалистите намери и световният рекордьор в зала Кристиан Олсон. Шведът, за когото това е първо голямо състезание от Европейското в Гьотеборг през 2006 година, когато спечели титлата, постигна 17,07 м в първия си опит и нямаше проблеми с квалификационната норма от 16,95 м.

Българското участие днес продължава с квалификацията в скока на дължина при мъжете, където ще участва Николай Атанасов, в сериите на 60 метра при жените ще стартира Ивет Лалова, а Ваня Стамболова ще участва в полуфиналите на 400 метра./БЛИЦ

Още за световното първенство в зала тук