Съдийският апарат върна Ваня Стамболова в класирането на 400 м с пр. на световното първенство в Москва, потвърдиха от българския тим в Москва пред bgathletic.

Атлетката беше декласирана заради неправилно преминаване на препятствие по време на полуфиналите на дисциплината във вторник. Тя финишира осма за 55.68 сек без шанс за място във финала.

Тази сутрин от българския щаб беше обяснено, че първоначално съдия е вдигнал червен флаг за Ваня на едно от препятствията по трасето. При повторно преглеждане на видео записите на бягането реферите са променили решението си – нарушение на правилата от страна на Стамболова няма. Така тя е официално на 15-о място с 56.68 сек на световното първенство.

В дисциплината 400 м с пр. съдиите имаха проблеми с дисквалифицирани атлети. В серията на Стамболова беше отстранена фаворитката за медал Калийс Спенсър (Ям) именно за неправилно преодоляване на препятствие. При мъжките серии пък първоначално дисквалификация на Ерик Алехандро (Пуерто Рико) прати в екстаз руските фенове, тъй като на полуфинал се изкачи Денис Кудрявцев (Рус). Разглеждане от страна на Жури Д’апел след контестация от щаба на Пуерто Рико върна Алехандро в класирането и Кудрявцев отново остана извън полуфиналистите.

етовен рекорд - Юлия Печенкина (Рус) - 52,34 сек., 2003 г.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg