Президентът на Европейската атлетика (ЕА) Свен Арне Хансен заяви, че е много малко вероятно Русия да има представители на олимпийските игри в Рио де Жанейро следващото лято.

Както е известно, Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) реши на 13 ноември да забрани на Русия да участва със свои атлети в каквито и да е било международни състезания заради прикриването на положителни допинг проби през 2013 година. През януари 2016 година специална комисия на IAAF ще посети Русия за инспекция и от резултатите ще зависи дали страната ще има шансове за участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

„В момента те трябва да изпълнят някои условия, но аз не виждам как те ще получат шанс за участие в Рио. Трябва да направят културна промяна и да освободят всички хора от онези времена”, сподели Свен Арне Хансен пред Athletics Weekly.

Комисията ще представи своите резултати от инспекцията в Русия на 27 март на заседание на IAAF в уелската столица Кардиф, а това е пет месеца преди Олимпиадата в Рио де Жанейро.