Атлетката Габриела Петрова е дала три допинг проверки в рамките за една седмица, разкри птреньорът й Атанас Атанасов. Първата проба на Спортист номер 1 на България за 2015 година е била взета на 8 юли на Европейското първенство в Амстердам, втората – на 12 юли в България, а последната – на 15 юли на лагер в чужбина. Проблемите на Петрова тръгнаха, след като през март бе обвинена в употреба на Мелдонуиум, а в последствие оневинена от Световната антидопингова агенция

„Първият път беше на европейското първенство в Амстердам. На листа беше изписано нейното име. Аз такова нещо не съм виждал и не знаех, че има такъв вид допинг контрол. Дори и лекарят на националния ни отбор (б.а. - д-р Ангел Лозанов), който присъстваше, изрази възмущението си, че това е поименна проба, а не както би трябвало да бъде с теглене на жребий за дисциплината и за мястото, както се взима по принцип", заяви треньорът на Петрова.

"Аз нямам обяснение, но ми се струва, че е прекалено. Особено след случая с мелдония, това въздейства върху психиката на Габриела и тя изпитва страх от всички тези проверки”, сподели Атанасов.