Габриела Петрова може да се състезава. Това стана ясно от официално съобщение на клуба й Локомотив Пловдив.

Ето какво пишат от спортен клуб по лека атлетика Локомотив (Пловдив):

"С официално писмо на ИААФ от 18.04.2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив Габриела Петрова. Правата на Петрова бяха временно спрени в началото на този месец заради съмнения, че е употребявала препарат, съдържащ в себе си забранена съставка", казват от клуба.

"След съобщение на Световната антидопингова агенция за изследвания, свързани с веществото мелдоний, ИААФ реагира с отмяна на временното спиране на правата на атлетката, но разследването все още продължава.

СКЛА Локомотив Пловдив и екипът на Габриела Петрова държат да се отблежи, че въпреки отмяната на забраната, все още не разполагаме с официалните резултати на състезателката. Въпреки всичко сме щастливи да обявим, че все по-уверено вървим към окончателното разрешаване на случая и към доказването на всички твърдения на Петрова и нейния екип", пишат още от клуба.

"Информацията за временното спиране на правата на атлеката не бяха публично обявени по-рано, поради клаузи за конфиденциалност. СКЛА Локомотив Пловдив своевременно ще съобщава за развитие по случая, когато това е възможно и съобразно кодекса на съответните институции", уточняват от Локомотив Пловдив.