Ваня Стамболова ще бяга в нетрадиционната дисциплина 300 метра на турнира в Лиевен (Франция) утре. Най-добрата ни атлетка в последните години има 37.50 секунди на 300 метра. Тя ще премери сили със силната рускиня Антонина Кривошапка. Тази зима Стамболова участва в необичайни състезания, като записа победа на 800 метра. Тя е номер 2 в ранглистата на 400 метра за сезона.

В същото състезание ще участва и Ивет Лалова. Както е известно, вчера тя спечели в Карлсруе (Германия) на 60 метра с личен рекорд 7.16 секунди. Срещу Лалова ще застанат силните украинки Олесия Пов и Мария Риеминен, както и Лаверне Дожунс-Ферет (Американски Вирджински острови), която има резултат 7.08 секунди през сезона.

Гаджето на Ивет Симоне Колио стартира също в спринта. Срещу него ще бягат френските звезди Кристоф Льометър и Джими Вико, както и Майкъл Фрейтър (Ямайка).

Другите звезди на атлетиката, които ще участват в Лиевен са: Елена Исинбаева (Русия, овчарски скок), Рено Лавиени (Франция, овчарски скок), Дайрон Роблес (Куба, 60 метра с преп.), Лоло Джоунс (САЩ, 60 метра с преп.) и др.