Официалният сайт на Левски отбеляза 75-ата годишнина от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов. „Сините“ призоваха и феновете си да присъстват на днешния мач срещу Ботев (Пловдив), за да се отбележи празника на Гунди. На „Герена“ се очаква присъствието на легенди на Левски и „канарчетата“, тъй като това са двата клуба в кариерата на Аспарухов.

СЪОБЩЕНИЕТО НА САЙТА НА ЛЕВСКИ
Днес отброяваме 75-годишнина от рождението на великия и непрежалим Георги Аспарухов. Футболистът, който ни вдъхновяваше и вдъхновява и човекът, който ще остане вечен пример за подражание. Най-хубавите редове за Георги Аспарухов ще останат ненаписани. Най-точните думи ще останат неизказани. Защото за перото и ума е непосилно да изразят това, което чувстват сърцата и онова, което е затворено в душите. Днес, 75 години след рождението на Гунди, още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

За поколенията, докоснали се до него, и за тези след тях, Аспарухов остава като неподражаем, необикновен, гениален футболист. Величина в стандартите за мъжество, икона за любимия „син” клуб или просто нападателят на нашите мечти.

Гунди живя като пророк за своето време, което по своята същност бе непокварено и приказно. Той бе и остава всенароден любимец, затова и до наши дни не секва скръбта по ранната му гибел. Човек легенда, човек обичащ и прощаващ, човек, който накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Гунди е просто явление, надхвърлящо границите на футбола. Характер, който всички ние искаме да възпитаме у наследниците си.

Да бъдеш Като Гунди! Да бъдеш човек!

Очакваме ви днес на „Герена“, за да почетем заедно легендата!

Всички заедно за Гунди!

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА