Агентът на очакваното ново попълнение на Левски Филип Кръстев - Николай Жейнов разкри подробности около очаквания контракт на младока със "сините".

Жейнов говори пред „Дарик радио“ и каза, че контрактът на играча ще бъде за година, но може да бъде развален през лятото. Той допълни, че футболистът няма да струва никак скъпо на Левски, сравнявайки сумата с тази за футболист от школата.

„Надявам се до няколко часа, максимум утре да бъде официално подписан договорът. Има принципно съгласие между двата клуба, като се надявам до утре на обяд най-късно всичко да е факт“, разкри агентът на младежкия национал.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Не смятам да разкривам детайли от договора, но идеята е да бъде за една година, като на средата на договора двата отбора могат да го прекратят или подновят. Тогава обаче не се знае дали Филип Кръстев ще иска да се махне от Левски. Тук тежи и неговият глас и ще е важно желанието му“, коментира Жейнов и каза защо Кръстев е решил да се завърне в България.

„Отиде в Троа, когато Сити груп бяха постигнали споразумение за закупуването на Троа. Новият борд там започна да работи от месец март, като остана старото ръководство. Те бяха на първо място и нямаше смисъл да се правят смени и затова Филип имаше малко игрово време. Решихме да се преместим в Камбур. Там почнахме добре, но след това втората Ковид вълна му попречи да продължи да се развива като един от най-талантливите, дори и най-талантливият български талант.

Филип го чака бляскаво бъдеще. Той говори перфектен английски, така че комуникацията не е била проблем. Освен това е адаптивен. Спортният директор на Камбур бе изненадан, че са на седмо място. Отборът не залага толкова на техничните футболисти. Гледаме напред и не виждам никакъв проблем.

Филип няма да струва нещо фрапиращо на Левски. Да не кажа, че ще струва, колкото един футболист от школата.

 Той идва с огромно желание. Ние говорихме доста и преди Нова година. Той очаква с нетърпение дебюта си в Левски. Нямам информация за ревност от Славия за този трансфер", заяви Жейнов.