Финансовият директор на Левски Константин Баждеков е доволен от привличането на редица спонсори на стадион "Георги Аспарухов". Шефът на "сините" обясни пред ПИК защо солидни компании влагат парите си точно в клуба от "Герена" и какво очакват в замяна.

"Свидетели сме на един парадокс. Когато в Левски нямаше пари, ме питаха защо няма. А сега, едва ли не, е обратното. Ние сме достатъчно популярна марка, за да има интерес към нея. Никой не е луд да дава парите си, без да очаква някаква възвръщаемост. Надежден партньор сме. Категоричен съм, че на "Герена" има финасов ред и явно това се оценява от нашите партньори", коментира Баждеков пред ПИК.

На "Георги Аспарухов" продължават да търсят и нови спонсори. От "синия" клуб бяха категорични, че никой не кара насила големи частни компании да наливат пари в отбора. Това се прави единствено заради популярността и огромната фенска маса на Левски и очаквания положителен ефект от рекламата.

"Надяваме се и футболистите да заиграят по-добре, да започнат да печелят, за да предизвиква още по-голям интерес от страна на рекламодателите. Правим и всичко възможно да пуснем сектор "А" на "Герена" за дербито с Лудогорец и така да зарадваме привържениците си", разясни финасовият шеф на "сините".

"Ще започнем разяснителна кампания за хората, които си купят за четирите ни мача до края на сезона абонаментни карти за Сектор "А" на по-ниски цени. Като се уточни конфигурацията за новия шампионат, ще пуснем и за новия сезон. Тези, които са си взели сега, ще могат да си купят с предимство по-добри места и първи ще си изберат за новия сезон. Цената на билета ще е между 20 и 25 лева в зависимост от позицията и всеки ще може да прецени сам за себе си какъв билет да си купи. Длъжни сме да направим един реверанс към хората, които са си дали парите, за да си закупят абонаментни карти и затова те ще ползват преференции и отстъпки", добави Баждеков.