До края на август Левски ще подпише нов спонсорски договор с българска фирма. Това разкри в предаването "Тази сутрин" изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков.

В момента текат преговори, като и двете страни искат финализирането на контракта да е скоро. Баждеков обаче не пожела да разкрие подробности за фирмата, освен това, че има разностранна дейност.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Преди десетина дни Баждеков се завърна на поста изпълнителен директор на Левски. Той наследи Павел Колев, който окончателно напусна след последната среща на Надзорния и Управителния съвет, проведена на стадион "Георги Аспарухов".

"Почти не съм се колебал, когато Управителният съвет единодушно ми предложи да поема длъжността. Бях готов да поема тази отговорност, тъй като "Левски" се нуждае от помощта на всеки", обясни той, като уточни, че се е съгласил да бъде изпълнителен директор до Общото събрание на Левски на 31 август.

Той отново припомни колко сериозна е финансовата криза на "Герена". 

"Парите от спонсорските договори към момента почти са усвоени. Най-големият ресурс, който помага в момента, са феновете. Независимо от голямата помощ, Левски трябва да има стратегия и програма, която да гарантира бъдещето на клуба", категоричен е Баждеков и потвърди появилата се в интернет информация за преговори с нов спонсор. 

"Става въпрос за структура с многостранна дейност, която оцени какво е Левски. Дай Боже да е дългосрочно партньорство.", каза още той.

Баждеков коментира и странната ситуация с британския бизнесмен Джоузеф Диксън, който искаше да придобие клуба, но в крайна сметка мажоритарният собственик Наско Сираков прекрати преговорите.

"За съжаление, когато клубът е изпаднал в такова положение и хората, които го управляват се опитват да направят всичко, за да го стабилизират, са принудени на компромиси и се допускат грешки. Важното е, че Левски не се подведе в тази посока", каза още той.