Бившият голмайстор на ЦСКА и Черно море Мирослав Манолов отбеляза четири попадения във втори пореден мач на Левски (Чикаго) и класира отбора на финала за Купата на Премиерлигата при над 30-годишните в САЩ. "Сините" победиха с 5:2 румънския Триколори в редиците, на който се подвизава бившият национал на северните ни съседи Разван Косич, информира chicago.bg. Българската деветка Миро Манолов спечели персоналната битка на терена с Косич, което допринесе и за изразителната победа. 

В началото на срещата румънците първи откриха резултата, но радостта им беше кратка, защото в ответната атака Манолов изравни за 1:1. Пет минути по-късно отново той подхвана атака през центъра и подаде на своя съименник Мирослав Николов, който изненада противниковия страж с удар от далеч за обрата - 2:1.

В средата на полувремето Манолов реализира за 3:1. Треньорът на Триколори помисли, че проблемът е при вратаря и го смени, но голмайсторът на Левски му демонстрира, че греши. Минута по-късно, при разбъркване в наказателното поле на гостите, Манолов мушна топката под плонжа на стража за 4:1. В края на първите 45 минути румънците намалиха на 4:2. В 71-ата минута двамата съименници Манолов и Николов направиха атака по учебник. Вторият отне топката в центъра и проби. Двамата направиха няколко двойни подавания и Манолов вкара за крайния резултат 5:2.

"Освен двамата съименници Манолов и Николов, бившият национален вратар на Мексико – Едер Патино, също спаси доста положения и тримата заедно направиха разликата в мача. Организацията за двубоя я направихме заедно с Ивайло Баташки, той има достатъчно опит и ще разчитаме на него да води отбора на финала", коментира основателят на Левски (Чикаго) Николай Василев.

На 1/4-финалите "сините" се справиха със същия резултат, отново с четири гола на Манолов, срещу шотландския Рейнджърс. Българите ще играят за пети път на финал за купата в “бялата” дивизия. До този момент "сините" винаги са излизали крайни победители в турнира и са вдигали купата. Единствено през 2017 г., когато станаха първите и засега единствени национални шампиони от щата Илинойс, нашенците загубиха на полуфинал със служебен резултат 0:3 от гръцкия АЕК.