Отстраненият от Левски директор на школата Даниел Боримиров даде пресконференция. Легендата на "сините" е афектиран, че новата власт на "Герена" и по-специално Павел Колев процедират с него по този начин. Боримиров твърди, че в последната половин година е водил много малка комуникация с изпълнителния директор на клуба. Героят от САЩ`94 отказа да определи като "приятел" Павел Колев. Преди дни началникът в клуба от "Герена" обясни, че с Боримиров остават приятели, но явно не е точно така. 

"Искам да призная, че от клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. В последните дни чух изказването на Павел Колев. Той твърди, че сме приятели. Нека ви кажа моето мнение, тъй като това не отговаря на истината. Познати сме, да, но не и приятели. Тази дума за мен значи много и не знам как с човек, който сме се виждали рядко и сме контактували малко, мога да го нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата на Левски", каза Боримиров. 

"Последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тях се изискваха ремонтът на общежитието и подмяната на тревното покритие. Бях му дал параметрите за ремонта колко ще струва, както и подмяната на тревното с изкуствено покритие. Нищо не ми бе изтъкнато като причина за моето отстраняване”, коментира вече бившият шеф на школата на "сините".

„Раздялата е неочаквана за мен. Мисля, че базата, с която разполагаме, ако я съпоставим с тези на Лудогорец и Ботев, то ние сме като „джудже”. Ако Левски има тези възможности, щяхме да изглеждаме много по-мащабно. Дано това да стане и да си върнем мястото, където трябва да бъдем”, продължи Боримиров. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо, за да махна някого. Или да покажа, че нещо върша в клуба, това не мога да го приема. Ще се радвам, ако медиите разберат каква е истината или кой стои зад това нещо. Аз нямам коментар. Няма да спра да следя Левски, без значение, че са ме отстранили. Клубът ми е дал много и ме е направил това, което съм. Винаги ще го обичам", подчерта Боримиров. 

"Формулата на успеха ми бе такава, че съумях да направя изключителен колектив от треньорите, които повярвахме и всеки идваше зареден на работа. Боли ме, че се разделям с наставниците, тъй като срещнах прекрасни хора. Всички обичат Левски и дават мило и драго да развиват децата на клуба, за да се постигат добри резултати", каза бившият полузащитник.

"За развитието на школата с Павел Колев разговори не са водени. Извлечете си поуките, след като не сме говорили в последната половин година. Имаше момент, в който в отбора нямаше пари и на мен ми бе трудно да накарам треньорите да идват на работа с мисълта как да тренират играчите, как да се раздават... Заплатите не бяха големи – между 800 и 1000 лева. Особено зимните месеци, когато разходите са по-високи, то тогава е най-трудно. Нестор Юруков е човекът, който знаеше какво съм правил през това време, за да накарам треньорите да се чувстват добре и да вършат работата си, за която им се „плаща”. Когато се разделих с тях в понеделник, това са ми най-тежките моменти", добави Даниел Боримиров.

"В България обичат хора, които са послушковци. Може да съм неудобен за някои хора. Да изразявам мнението си свободно и да казвам какво трябва да се случи", добави легендата на Левски. 

Кадри "Спортал":