Даниел Боримиров е новият спортен директор на Левски. Той даде интервю пред агенция БЛИЦ, в което говори за намеренията си в близко и по-далечно бъдеще. Ето какво каза емблематичният футболист

-Господин Боримиров, готов ли сте за новото предизвикателство и да съвместявате двете длъжности - шеф на школата и спортен директор?
-Няма никакви проблеми около двете неща. Фактът, че съм се съгласил, значи съм премислил нещата много добре. Следваме концепцията за развитието на клуба за следващите две години и половина и всичко е наред. Като шеф на школата познавам добре качествата на момчетата. Вече с моето присъствие и в първия отбор ще направи тяхното интегриране при мъжете много по-лесно.

-Това ли е идеята, да използвате млади момчета в представителния тим на Левски?
-Искам Левски да е отбор, съставен от българи. Включително и юноши от школата. Естествено, да имаме и качествени чужденци. Тази порочна практика, която беше допреди няколко години - да се взимат всеки полусезон по 6-7 футболисти...Това при мен няма как да се случи. Ще се привличат играчи, които отговарят с качествата си за Левски.

-Разговаряхте ли вече с Елин Топузаков?
-Ние често говорим с него. След като отида на подготовката в Кипър, ще имаме време да говорим обстойно по всички теми.

-Набелязахте ли имена за селекция?
-Аз все още не съм, тъй като от вчера поех тези функции. Ще обсъдим още веднъж заедно и ще преценим кои футболисти да се привлекат. Не е казано, че трябва да взимаме задължително и на всяка цена нови. От тук нататък футболистите, които ще се привличат, ще бъдат наблюдавани доста време и решенията ще се взимат заедно.

-Има закъснение при разговорите с футболистите с изтичащи договори. Очаквате ли да останат в Левски?
-Надявам се да ги убедя. Те вече са свободни агенти и могат да преговарят, с когото поискат. Надявам се, че това, че са в Левски, да надделее при взимане на решението.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига