Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров сподели подробности за работната си визита в Мадрид, по време на която посети местните грандове Реал и Атлетико. Боримиров заяви, че Левски иска да взима "най-доброто от най-добрите в света".

"Искам да се уча от най-добрите. Нашият клуб иска да взима най-доброто от най-добрите в света. На този етап Левски има какво да учи и към какво да се стреми. Направих си план и го следвам. Исках да видя Реал (Мадрид) и Атлетико как работят и как се развиват. Какви условия предлагат на децата, за да можем и ние да се стремим към това", заяви пред Дарик радио и dsport Боримиров.

"Те са в друго измерение тези хора. Това, което видях и Емилио Бутрагеньо ми обясни е, че те са закупили около 130 хектара земя и в момента са изградили само 30. Имат 12-13 футболни игрища, база за първия отбор, легова база и всеки футболист е сам в стая. Нещо модерно. За мен до този момент невиждано като размер и мащаб.

Имам уверението на Емилио Бутрагеньо, че нашите разговори ще  продължат и занапред. Най-вече това, което ме впечатли е работата в школата и възстановяването. Пансионът за младите футболисти също. Има доста неща, които ще прекараме през нашата призма. Ще видим кое можем да копираме и кое не, защото не можем да копираме нещо и да го пренесем при нас. Финансовите ни параметри са напълно различни, но можем доста неща да вземем като пример за развитие. Тези хора винаги са подготвени. Аз получих фланелка на Килиан Мбапе с автографи на целия отбор.

Аз само ще кажа, че ще дойде времето, в което ние ще излезем като клуб и ще дадем официална пресконференция, на която ще запознаем цялата "синя" общност с идеите за стадиона и какво сме постигнали до момента", каза още каза изпълнителният директор на Левски.