Валери Божинов, който посети "Герена" тази вечер, говори пред репортерите преди да си тръгне от стадиона. Както вече стана ясно, 34-годишният нападател изрази готовност отново да облече екипа на Левски, след като се раздели с италианския си клуб Пескара.

Божинов твърди, че днешното му посещение на "Герена" е било просто да се види с Георги Тодоров и да поздрави футболистите, сред които има доста приятели. Той говори за тежката ситуация в клуба. 

Божинов потвърди БЛИЦ и се появи в Левски

"Няма новина. За мен е чест да бъда на този стадион. Дойдох да видя моя приятел - Живко Миланов. Синът му тренира тук, доколкото знам. Поздравих Георги Тодоров, уважавам тези хора и ги ценя. С Жиката се видяхме да се разберем за вечерята, тъй като имахме бас кой да почерпи. За мен няма новина, "Герена" го чувствам като мой дом. Играл съм в много клубове, но Левски ми е останал най-много в сърцето", обясни Божинов. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Пожелавам от все сърце Левски да се върне там, където му е мястото. Ситуацията е тежка. За да стане това, трябва да сме обединени в тази кауза и да помогнем на Сираков", продължи нападателят.

"Тодоров ме пита какво ще хапнем с Миланов тази вечер, каква ще бъде вечерята. Аз загубих и трябва да черпя. Така се показва уважение. Много неща си говорихме около клуба. Всички я знаем и какво е положението на Левски. Сега е моментът всеки един, който може и е левскар, да покаже, че е до клуба си. Сега е мигът, в който може да се помогне. Когато Левски е бил стабилен финансово, всички са искали да бъдат тук, но сега трябва да се покаже мъжество. Аз не съм тук да говоря за връщането ми. Дойдох да уважа и поздравя господин Тодоров, Живко, пресаташето на Левски и всички други", каза Божинов.

"Не съм част от клуба, но не мога да издам какво се говори в отбора вътре. Не е коректно като човек, който сега е фен, който обича, за да предава неща, които трябва да се слушат. Това са неща от кухнята и трябва да останат там. Нещата, които сме си говорили, трябва да останат между нас. Направи ми впечатление ремонтът, който е направен в тунела, съблекалната. На терена не съм бил, не успях да го видя. Фитнесът, баните... Прекрасно е да си тук, трябва да изпиташ да играеш за Левски. Аз знам какво е", добави нападателят.

"Контузията ми мина, здрав съм, добре съм. Имах травма миналия месец, на пети юни направих разтежение. Оправих се и тренирах, добре съм сега. Не съм на нивото на останалите мои колеги, но ще видим къде ще продължи моята кариера. Снощи си дойдох в България, засега няма интерес към мен, никой не ми е звънял. Аз имам едно желание, но няма да кажа какво е. Ще го оставя за себе си. Мисля, че не Наско Сираков трябва да ми звънне, а аз на него. Ако искам отново да облека синята фланелка, ще трябва да му се обадя. Той е шефът, босът", каза още бившият ни национал.

"С новия капитан се чух, да (б.р. - Николай Михайлов). Дори след малко ще ходим на вечеря. С него нямам загубен бас, но трябва да се видим, както и с Миланов. Затова бях тук. Удоволствие ми е да съм на „Герена”. Мястото е прекрасно, всичко е светло, синьо. Смехът го оставяме настрана, трябва да правим разликата между забавата и работата. Смехът и бъзиците трябва да са настрана, тъй като трябва да се работи. Левски има нужда от играчи, които да вкарат опит, настроение, самочувствие на младите момчета. Не мога да си правя реклама, че аз ще съм този, има си хора, които ще решат и определят. Аз съм на разположение да го направя, но нищо не зависи от мен на този етап. Левски има нужда от хора, които милеят за клуба. Има много добри малки футболисти, но трябва да има опитни до тях. Симпатизирам на Левски, както и феновете. Искаме да видим Левски там, където трябва да бъде. Ще бъде трудно, но трябва да сме единни. Без подкрепата на нашите фенове няма как Левски да успее", завърши Божинов.