Васил Божков е категоричен, че няма да има възможност да продължи да финансира ПФК Левски, ако бизнесът му с Лотарията секне при евентуалното й одържавяване. Богаташът даде интервю за bTV, в което говори по горещата тема - стартиралата вчера акция срещу него на спецпрокуратурата и полицията, които обискираха офисите му, както и втори ден претърсват дома му. Божков, който е в чужбина, обясни, че се страхува да се завърне в България.  

"Предупредих феновете на Левски каква ще бъде ситуацията, ако ми спрат Лотарията. Просто няма да имам възможност да продължа да финансирам клуба, не че не искам да помагам", категоричен е Васил Божков.

Бизнесменът от вчера е издирван с европейска заповед за арест, повдигнати са му седем обвинения.

"Съдбата на Левски не мога да кажа. Докато имам възможност, Левски ще бъде добре. Предполагам, че държавата се притесни, защото казах на феновете на Левски, че, ако национализират лотарията, няма да мога да издържам клуба. Не знам от какво се притеснява държавата? От протести? От друго? Иван Гешев пак каза, че никой нямало право да протестира. Всеки има право да протестира! Той бил за протестите, но за протести, които на него му харесват. Ако са ти нарушени човешките права, нямаш право да протестираш ли? Или, ако на друг са нарушени човешките права, нямаш право да го защитиш като протестираш? Не ги разбирам. Не живеем в нормална правова държава", каза Божков в ефира на bTV.

Той отрече да е призовавал феновете на Левски да протестират в негова защита, а само ги е посъветвал да говорят с Бойко Борисов за приетите на първо четене промени в Закона за хазарта, които предвиждат всички лотарийни игри да се организират от държавата. 

"Просто предупредих фенклубовете и всички привърженици на Левски каква ще бъде съдбата на клуба, ако спрат лотарията. Не че не искам да помагам, а просто няма да имам възможност. Това беше информация, защото исках да съм честен с тях. Питаха "Какво да правим?". Казах им "Ако искате среща с премиера. Той сигурно ще оттегли подкрепата на ГЕРБ и този закон няма да мине". Друго не виждах какво мога да направя. Нали той каза, че е фен на Левски. Ходил от всичките заедно на повече мачове", добави Васил Божков, който каза, че не се намира в Сърбия, но е на Балканите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ВСИЧКО ЗА ВАСИЛ БОЖКОВ!