Ситуацията с Аймен Белаид е била една от последните капки, които са прелели чашата на търпението на Асен Букарев, който подаде оставка като мениджър и координатор на спортно-техническата дейност в Левски, твърди „Тема спорт“. Връщането на защитника преди Нова година бе доста изненадващо за всички, които следят отблизо ситуацията на „Герена“. Още тогава подозренията относно, меко казано странния трансфер, паднаха върху Асен Букарев, тъй като бе ясно, че Делио Роси не е запознат с качествата на защитника. 

Белаид мина кратък пробен период, след което от клуба официално го представиха като ново попълнение. Тази сделка щеше да мине леко встрани, ако не се бе случило напускането на Димитър Пиргов. Специалисти и фенове са на мнение, че българинът има далеч по-големи качества на тази позиция от тунизиеца и в двата трансфера няма логика.

От Малта Букарев коментира, че лично Делио Роси е имал последната дума по привличането на Аймен Белаид. Мотировката на италианеца – трябва му още един бранител със силен ляв крак. Пиковият момент – трагичните изяви на Белаид в контролата с Флориана, завършила 2:2, са отприщили атаките към Букарев, както от висшестоящите хора от „Герена“, така и от медии и привърженици. Още тогава бившият вече координатор по спортните въпроси е взел решение – или ще изчисти правомощията и задълженията си в разговор със собственика Спас Русев или ще напусне. В крайна сметка се случи второто.

Ситуацията с Белаид е показателна за случващото се на „Герена“. Интересното е, че вече никой не носи отговорност за селекцията на "сините", тъй като Делио Роси тънко се измъква от нея. Той винаги натъртва, че само задава параметрите и характеристиките на необходимите му състезатели, а след това клубът му ги осигурява.

Асен Букарев говори първо пред БЛИЦ след раздялата с Левски!

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018