Треньорът на Левски Делио Роси даде пресконференция, на която коментира изминалата подготовка на тима в Малта и сподели мнението си за новите попълнения. Италианецът за пореден път отказа да разкрие какви са целите пред него и "сините", като допълни, че на думи всички са силни.

- По-добър ли ще е Левски през пролетта?
- Със сигурност работихме много, за да изглеждаме по-добре през пролетта. Трябва преди всичко да определим каква е целта на една подготовка в паузата на шампионата. Това е единственият период, в който аз можех да работя по по-всеобхватен начин с момчетата. Говорим особено за физическата форма. Поради тази причина мачовете за нас бяха само едни тренировки, а не контроли. Сега трябва да допълним това, върху което сме работили и да подобрим играта си. И ще бъде моя задача да доведа новите футболисти до кондицията на останалите.

- Доволен ли сте от селекцията? Не закъсня ли твърде много и ще има ли освободени?
- Казах ви, че няма смисъл да заменяме футболист само заради самата смяна. Ние избрахме тези футболисти, защото според мен те ще могат да подобрят целия ни състав и ще могат да се интегрират добре. Тъй като ние ги бяхме избрали, трябваше да изчакаме, за да ги вземем. Имахме и други опции, но ние взехме тези, които искахме. Да, надявах се да дойдат по-рано, но това не се случи. Иначе поисках Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, но и той отказа. Дибала също го исках (б.р. - говори с ирония). Взехме тези, които вярвам, че имат качествата да играят с нас. Не забравяйте, че бяхме и в зимния трансферен прозорец, където изборът не е много голям. Бих искал новите да ни помогнат, но не мога да очаквам, че изцяло ще променят отбора ни.

В момента участваме в два турнира. Имаме 26 футболисти. Ако искаме да направим двустранна игра, няколко човека няма да могат да играят. Всеки кръг аз мога да използвам 18 човека, което означава, че няма да използвам 8. Трябва да направя избор. Не мога да дам на всички едни и същи възможности. Според мен ще е честно някои да отидат на друго място и да покажат там своите качества.

- Какви цели има Левски?
- Целите трябва да бъдат постигани, а не само да се кажат. На думи всички сме много силни. На мен нищо не ми струва да кажа каквото и да било. Според мен е по-трудно да работим, отколкото да декларираме цели.

Аз си пожелавам да сме конкуренти в първенството, а не само да участваме. Но пак се връщаме на въпроса - трябва да правим нещата, а не само да ги казваме. Разбира се, трябва да си поставим високи цели, но и да ги постигаме. Не само да говорим. Левски трябва да работи и да печели. Не трябва обаче да залъгваме никого.

- Доволен ли сте от условията в Малта? Нямаше ли да е по-добре да играете с по-силни отбори?
- Избрахме Малта заради климата и съоръженията, които има там. Често ми се случвало по време на подготовки да губим от слаби отбори. Случвало ми се е и обратното. Нищо не ни костваше да играем с по-силни отбори, но такъв мач трябва да се играе при равни условия. Трябва да сме в кондиция, в каквато е и противникът. Освен това аз се връщам на въпроса, че тези срещи наистина бяха за нас тренировки. Тук се отдава голямо значение на контроли и се правят заключения. Ако бием - значи всичко е добре. Ако падаме - лошо.

- Искате ли Прохазка да остане в отбора?
- Това е интересен въпрос, защото важен фактор е и икономическа част. Ако той иска повече пари от Роналдо, значи трябва да потърси друго място. Аз бих искал да продължи да играе за Левски. Според мен той заслужава да бъде тук. Но аз съм само треньор.

- Доволен ли сте от юношите?
- Трябва да кажа, че съм много впечатлен от момчетата набор 2000/01 година. Лагерът беше дълъг и тежък, но се справиха. За да кажа, че са готови обаче, ще трябва да мине време. Със сигурност имат качества и потенциал да играят в Левски. Бих предпочел да работя с тези, които могат да бъдат бъдещето на Левски, отколкото с други футболисти с по-малък потенциал. Но тези последните в момента са по-подготвени. Това е. Аз съм задължен да защитавам интересите на клуба.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018