Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов говори след днешното акционерно събрание на клуба, което се проведе на стадион "Георги Аспарухов". 

„Обсъждаме ситуацията с поста спортен директор, защото в сегашната ситуация въпросът е още по-актуален. Всички искаме клубът да запази първото си място. Продължаваме да работим по това и се надяваме в скоро време да имаме решение. Не е нито много близо, нито много далеч. Не е тема, която в момента е пареща, но се надявам до края на годината да имаме ясен отговор. В момента конкретни преговори не се водят", започна Иванов по темата с липсата на спортен директор.

„Старши треньорът няколоко пъти каза, че има нужда от подсилавене, така че това е естествен процес. Опитваме се до четвъртък да направим каквото можем. Повечето имена са спекулации, или опити да вдигане цената на играчите за трансферите им в други клубове. Траоре е пълна спекулация. Ние затова коментираме, когато сме подписали, защото обикновено воденето на преговори не означава, че футболистът е привлечен. Искрено се надявам португалецът Нуно Рейш да подпише, ако всичко е точно в преговорите. Други не предвиждаме до края на трансферния прозорец”, каза по повод селекцията Иванов.

„Разговаряли сме със старши треньора за играчите от школата. Желанието и на самите футболисти е да останат в клуба, особено в някои от тях той вижда голям потенциал. Хората, които имат професионални договори с клуба, ще останат част от него.

За нас са ясни общите цели. Ние продължаваме да искаме клубът да става по-стабилен финансово. Надяваме се нашите желания, свързани с по-добри спортни резултати да се постигнат. Това са двата основни момента, които ще бележат тази година”, каза още изпълнителният директор на "сините".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Още от първия ден г-н Стоянович явно заяви, че разбира какви са целите и очакванията. Той не за първи път е в такава ситуация. Нищо ново не се е случило по тази тема, откакто той е пристигнал. Такива са целите и продължаваме да работим. Щях да се изненадам, ако е нямало остри реплики. Очевидно акционерите идват на общото събрание, за да споделят вижаднията си и затова продължи толкова дължо събранието”, добави изпълнителният директор на Левски.

„Няма праволинеен отговор дали Делио Роси е трябвало да бъде освободен по-рано. Това, което се случва не е изолиран акт, защото Стоянович е дошъл в отбора. Очевидно той помогна в процесите, които бяха започнали преди това. Подобрена е обстановката на тренировки и комуникацията, но сме далеч от това да казваме, че това е единствената причина. Ние в момента берем плодовете на труда, който е полаган и преди това. Не подценявам и ролята на треньора да промени настроението и да владее съблекалнята.

Всеки клуб в страната иска да върне хората на стадионите. Голяма част от усилията са насочени именно към това как да се води комуникацията с привържениците така, че да не се допускат наказания за клуба. Доста усилия трябва да има там. А ще станат ясни и какви са последствията от новия Закон за провеждане на спортните мероприятия. Общото настроение, че трябва да има диалог и съвместна работа”, коментира още директорът на Левски.

„Ние не крием, че клубът има финансови задължения, а това е свързано с разговори. Опитваме се в дългосрочен план да стигнем до решаване на всички въпроси. Задълженията не са тайна. 18.3 милиона са задълженията на клуба в края на миналата година. Надяваме се тази година да има намаляване. Приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Това е един непрестанен процес. Отборът трябва да е и финансово подсигурен. Работи се в тази насока. Смятам, че интересът го има. За нас голямото предизвикателство е ние да излъчваме едно позитивно послание. Понякога се чувствам разочарован, когато имаме наказания, но нещата са такива, каквито са", каза Иванов по повод задълженията на клуба.

"Инфраструктурата струва пари. Това е основен въпрос. Това е пътят, който всички клубове ще трябва да извървят. Очевидно без пари няма да стане. Не знам привърженик на Левски, който да е недоволен, че тимът е на първо място. За нас позитивната новина е промяната в това, което се случва в настроението на тренировки и в съблекалнята. Дано това ни помогне да преодоляваме трудностите заедно", сподели Иванов относно стадион "Георги Аспарухов" и поставяне на козирка на Сектор "А".

Дали имаме шансове за титлата? Отговорът след настоящия кръг е - да, имаме отбор за преследване на шампионската титла.
Надявам се в началото на следващата седмица вече да имаме отговор на въпроса дали ще има мач с Милан. Знам, че доста хора са купили билети. Надявам се вече да имаме отговор да или не”, завърши Иванов.

Първа лига - сезон 2018/2019