Изпълнителният директор на Левски Павел Колев съобщи, че бюджетът за заплати на футболисти ще бъде значително намален, а трансферите на този етап не са приоритет. Ще бъдат привличани футболисти само, ако е абсолютно сигурно, че даден играч ще бъде полезен за отбора. 

"Има доста задължения да се погасяват. Най-нормалното е бюджетът за заплати да бъде намален", обяви Колев на пресконференцията след края на Общото събрание, което се проведе в НДК.

"Искам обаче да подчертая, че ще се опитаме това да не бъде за сметка на качеството на отбора. Трансфери ще се правят само в краен случай. Трябва да сме сигурни, че даден играч ще бъде изключително полезен за тима ни, за да бъде трансфериран", каза Колев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Както вече стана ясно, Георги Попов е новият мажоритарен акционер в клуба от "Герена". В новия Надзорен съвет на Левски влизат Попов, Александър Тумпаров и Михаил Тодоров. 

Павел Колев обясни, че има стратегия за погасяването на задълженията на клуба. "Конкретни срокове е трудно да се посочат в момента. Най-голямата причина е, че част от тези задължения са натрупани назад във времето и тепърва предстоят разговори за начина на плащане, дали да се разсрочат и в какъв размер да се платят", каза Колев.

"Стратегия има, но има доста контрагенти, с които да се говори. Най-спешно беше да подсигурим лиценза за Европа, то стана факт още преди Общото събрание. Ние ви информирахме, че то е свършено, а струваше и пари. Оттук-нататък има няколко неща за правене. Чисто стратегически за нас е важно да изчистим репутацията на клуба. През годините за съжаление Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Това ще приключи", добави изпълнителният директор на Левски.  

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019