Георги Попов е човекът, който наследява властта в ПФК Левски от Спас Русев. Това стана ясно по време на Общото събрание на клуба, което стартира малко след 10 часа в Зала 6 в НДК.

Промяната на собственост в Левски ще бъде съобщена официално след събитието, когато ще има пресконференция. 

Досегашният собственик на "сините" Спас Русев, който има 49,89% от акциите, напуска клуба. Новият мажоритарен акционер се казва Георги Попов (на снимката вдясно), който от дълги години се води дясната ръка на Васил Божков и е върл левскар.

Малко преди 10 часа Попов пристигна в НДК за Общото събрание, на което официално ще стъпи в длъжност в клуба от "Герена". Бизнесменът Спас Русев не присъства. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Както е известно, по 18,42% от акциите имат Даниел Боримиров и aдвокат Стоян Кръстев, 10% - Тръст "Синя България", а останалите по-малки акционери имат 3,27%. Все още не е обявено какъв процент от акциите ще бъдат прехвърлени на новия собственик. Попов ще се представи на Общото събрание, на което се очаква да обяви плановете и стратегията на 26-кратните шампиони, която ще бъде следвана от изпълнителния директор Павел Колев.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Снимки: LAP.BG

Георги Попов: