Ръководството на Левски е готово с план за действие за оцеляване в текущата ситуация у нас, която спря провеждането на футболни мачове. Отделно отдавна е ясно, че "сините" са с изпразнена каса и разчитат изцяло на феновете, за да не фалират.  В клуба взеха решение твърдо да се разделят с около 80% от чужденците, които получават и по-високи заплати от българските играчи, научи БЛИЦ.

На "Герена" след края на извънредното положение ще има само двама или трима чужденци и техните имена са ясни. БЛИЦ научи, че ръководството ще остави в отбора обещаващия голмайстор Найджъл Робърта и холандския халф Стайн Спиерингс. Колебанията са дали и защитникът Янис Каргас, който обаче намекна пред медии в родната си Гърция, че мисли за смяна на клуба.

Останалите чужденци в Левски по един или друг начин си тръгват. "Сините" се надяват да приберат трансферни суми от Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Франко Мазурек и евентуално Нуно Рейш. Четиримата имат опции за трансфер пред себе си и всичко зависи от това дали сумата ще устройва Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дени Алара, Хали Тиам и Филипе Нашименто са с изтичащи договори и те няма да бъдат подновени. Същото важи и за вратаря Милан Миятович. 

Левски вече уреди трансфер на вратар от лятото - Зоран Попович, който идва от Цървена звезда. Появиха се информации, че този трансфер може и да се провали заради ситуацията в Левски, но на този етап това няма как да се случи.

От българите единственият почти сигурно напускащ е Николай Михайлов. 

Левски ще залага почти изцяло на млади българи следващия сезон, а около тях ще бъдат опитните Симеон Славчев, Живко Миланов, Иван Горанов и Станислав Костов.
/БЛИЦ