Валери Божинов е пред завръщане в Левски! БЛИЦ научи горещата новина от сигурни източници. "Сините" вече са се свързали със звездата на Ботев (Враца), провеждайки първоначални разговори.

32-годишният Божинов попада в плановете на Славиша Стоянович, който го харесвал най-вече заради лидерските му качества. Треньорът на Левски е впечатлен и от формата на Валери, който в 11 мача на Ботев (Враца) реализира 7 гола. Два от тях бяха именно във вратата на "сините" при изненадващата победа на врачани с 3:1 на "Герена" на 25 ноември. 

Напоследък Божинов все изтъква, че се чувства добре в Ботев, но не е изключено да напусне при изгодна оферта. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От Левски на този етап не са му отправили конкретно предложение, тъй като първо изчакват развръзка около бъдещето на нападателите, с които е възможно да се разделят. Това са Ривалдиньо, Серджиу Буш и Луан Виана. 

Стоянович уведомил ръководството на Левски, че ще бъде много доволен от евентуално привличане на Божинов. Предимство на Валери е не само, че е идеален лидер, а и, че е българин, който обича "синия" клуб и добре знае какво е Левски. Опитният голмайстор също така умее да сплотява съблекалнята, а и никога не бяга от отговорност. През годините Божинов винаги е изтъквал колко много обича Левски и как с удоволствие отново би играл за "сините". Бившият футболист на Манчестър Сити и Ювентус беше на "Герена" през 2014 година, когато в 20 мача реализира 8 гола и премина в италианския Тернана.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019