Бившият скаут на Левски Кирил Вангелов обясни защо на "Герена" не са успели да вземат Фернандо Каранга, който впоследствие се превърна в голмайстор на ЦСКА и по-късно "армейците" го продадоха в Китай. 

"Каранга го изпуснахме, защото Топузаков беше треньор. Момчето имаше изисквания, които аз ги подкрепях. Чиликов беше главен скаут, седнахме, Боримиров каза "давам Каранга". Седим на масата, Топузаков се изправи и каза: "Нали казахте, че няма да взимаме играчи, които не сме гледали на живо". Каранга никой не го е гледал. Не го пуснаха и да го видим на видео. Това е ситуацията, тогава е решено така да се работи и край", обясни Вангелов при гостуването днес в Студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов - Мейса.

"Скаутът направи интересни разкрития и за Мартин Райнов. "Нищо против него не съм имал, но когато седнахме и собственикът ми каза какви са финансовите условия на Райнов, му казах, че това е престъпление срещу клуба, ако му дадем тези пари. Играчът искаше 12 000 евро заплата, 100 000 евро да се платят на Берое без ДДС, 30 000 евро при подпис и 12 000 евро, ако изиграе 70% от мачовете. Футболист, на когото на 1 юни му изтича договорът. Сметнете парите за 4 месеца и сметнете заплатата на Обертан. Мога да кажа, че с излизането му от Левски отборът вече не е това, което беше. Това могат да го споделят всички играчи, ако имат смелост да го кажат, защото на мен вече са ми го казали. Покрай Обертан всички малки в Кипър тренираха като лъвове. Обертан час и половина преди тренировка е във фитнеса, един час след тренировка пак е във фитнеса. Обертан втората седмица след идването му в Левски попита: “Къде са малките? В Манчестър Юнайтед фитнесът е за 150 души и винаги е пълен”, разказа още Вангелов.