Феновете на Левски горещо се интересуват кой взема любимия им клуб. Президентът на "сините" Наско Сираков обяви вчера, че идва нов собственик, който е англичанин, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, и ще инвестира на "Герена" около 100-150 милиона евро.

Легендата потвърди и новината на БЛИЦ от неделя, че новият собственик иска да построи нов стадион, както и тази, че при неизпълнение на инвестиционния план, акциите ще бъдат върнати на Сираков. Потвърди и това, че ще остане на работа на "Герена" и ще отговаря за спортно-техническата част.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Членът на Управителния съвет на Тръст "Синя България" Иван Евстатиев заяви в студиото на БНТ, че от гледна точка на феновете най-важното е дали зад инвестиционния фонд, който ще стане собственик на Левски, стоят чисти финансови средства, както и дали има политически зависимости.

Тръстът е акционер в клуба, като Евстатиев съобщи, че Наско Сираков до този момент не се е срещал с тях, нито са им били поискани акциите.

"Разбира се, докато се стигне до тази инвестиция, има да се извърви още път. Надяваме се намеренията да са сериозни и това да бъдат чисти средства", коментира Евстатиев.

"Никой не ни иска никакви акции, при нас акциите не ги определя Управителния съвет на Левски. Засега оставаме съакционери, никой не ни е канил на среща", допълни още членът на УС на Тръст "Синя България".

"Първо, ние съвсем наскоро излязохме с декларация за цялостното мълчание на ръководството на Левски. Защото не е нормално, при оповестена прозрачност да има подобно поведение. И второто, подобен вид сделки в България са се проваляли, заради „доброжелатели“, затова подобни сделки трябва да минат капсуловани", добави още той.

"Нагледали сме се на всичко. До доказване на противното си запазваме реализма, обнадеждени сме. Но първо нека видим кой стои зад този фонд", каза още Иван Евстатиев.

"Не знаем дали някой освен Наско Сираков знае кой е новият собственик", добави членът на УС на тръста.