Бюджетът на Левски за новия сезон е 12 милиона лева. Това информира финансистът на клуба от "Герена" Красимир Иванов по време на чата с феновете, в който участваха още Даниел Боримиров и Николай Митов.

"Бюджетът на за следващия сезон в разходната му част е в размер на 12 милиона лева. Поставили сме си една цел, за първи път от 10 години насам, клубът да излезе на печалба. Говоря от финансова гледна точка. Много пъти по темата са се появявали въпроси и коментари. Това е нашата задача за тази година“, каза Красимир Иванов.

"Едно от предизвикателствата пред Левски е да не работи по западен модел. Там клубовете получават много от телевизионни права. Ние от медийни права сме спечелили малко повече от 6% от приходите ни. Това е предизвикателство и за другите клубове у нас. Нашите отбори разчитат повече на спонсорски договори и реклами. Ние залагаме на това да изграждаме по дългосрочни рекламни договори с рекламодатели“, продължи изпълнителният директор на "сините".

„Водени са разговори с инвеститори, но за момента няма с какво да се похвалим. Клубът има нужда от свежа кръв, за да можем да си погасяваме задълженията, за да можем да подобряваме материалната база, както и да правим добри трансфери“, каза Иванов.