Звездното попъленение на Левски Габриел Обертан даде първото си интервю пред клубната телевизия на „сините“. Той сподели, че е очарован от София и от клуба. Французинът обяви, че иска да играе, да бележи и да спечели титлата на България.

„Всички в Левски ме приеха доста добре. Бързо се адаптирах, защото повечето говорят английски. Треньорите също владеят езика. Дайте ми 6 месеца и ще застана пак пред камерата, за да покажа какво съм научил на български. Вашият език е близък до руския, което ще ми помогне. Освен това обичам да уча нови езици“, започна Обертан.

„Доста приятно съм изненадан от София и България. Хората всички говорят английски. Чувствам се като в Париж, Мадрид и Лондон“, продължи крилото на Левски.

„Родителите ми искаха и да уча, не само да игаря футбол, но и на мен ми харесва. Обичам да научвам нови неща. Съчетавах ги двете неща, но в един момент трябваше да избера едно“, разказа за миналото си Обертан.

„Обичам да чета книги. Научна фантастика, „Властелинът на пръстените“. Нямам някакъв конкретен любим автор – отивам в библиотеката и чета отзад резюмето, ако ми хареса - вземам книгата“, допълва 28-годишният бивш играч на Манчестър Юнайтед.

„Научих много в най-добрата френска академия Клер Фонтен. Първото беше дисциплината. На 12 години тренираш по два пъти на ден, във всякакви условия и далеч от семейството. Лесно е да играеш футбол, но е трудно психически на тези години. Затова първо се научих на дисциплина“, разказва първите си години във футбола Обертан.

„Когато отидох в Манчестър Юнайтед сбъднах мечта. Знаех, че ме следят Юнайтед, Ювентус и други големи клубове. Знаех, че ме искат, но когато трансферът стане факт - чувството е неописуемо.

Когато си в Манчестър Юнайтед – сякаш това е друг спорт. Това е съвсем различен клуб. Да играеш под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън е неописуемо. Той е съвсем различна класа и няма друг като него. Мениджър в истинския смисъл на думата. Следи всичко – от кухнята до пресата. Държи се приятелски с всичко, но когато дойде деня на мача – изстисква максимума от теб“, разказа французинът за периода при „Червените дяволи“.

„Гледах няколко мача от България. Гледах мачовете на Левски с Хайдук и в Пловдив. Бях изненадан, че футболът е доста физически тук, но аз идвам от Висшата лига и не ми е проблем това. Имаме много силен състав и ни трябва само време да се сработим, защото сме доста нови. Трябва да се работи. Ще постигнем доста успехи. Искам да играя възможно най-много, да бележа и да спечеля титлата“, сподели амбициите си Обертан.

„Нямам търпение да дойде мача в неделя. Хората ме разпознават и се надявам на стадиона да ни подкрепят, както го правят по улиците на София“, каза още звездното попълнение на „сините“.

„Само Левски, бейби!“, завърши на български Обертан.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма